Film

Kom tidligt ind til festival fredag og lørdag og nyd stemningen i vores bar i selskab med Liam Clancy og Martin Hayes. Vi viser filmene The Yellow Bittern og Natural Grace henholdsvis fredag og lørdag eftermiddag.

Film og Fredagsbar med The Yellow Bittern  –  en kortfilm af Alan Gilsenan om den irske sanger Liam  Clancy

Gilsenan færdiggjorde denne dokumentarfilm kort før Liam Clancys død i 2009. Bittern er en lille gul fugl, der imiterer en okses brøl.
Bob Dylan sagde om Clancy, at han var den bedste fortolker af irske ballader, han nogen sinde havde hørt.
Gilsenan har formået at skabe et intimt portræt af Liam Clancy, der giver et billede af en mand med en stor stemme, som formåede at trænge igennem, både når han fortalte historier, og når han sang ballader og rebelske sange.  Clancy spillede i mange år sammen med sine brødre i bandet The Clancy Brothers og var også en fantastisk solo performer, der kunne holde publikum i sin hule hånd, når han var på scenen.

Hvis man kan lide irsk traditionel musik, så er The Yellow Bittern en film, man bør se –  en film, man aldrig vil glemme.

Varighed 1 time 50 minutter. Fri Entré
Fredag 2. november kl. 16.30

 

Film og eftermiddagskaffe med Natural Grace – en dokumentarfilm af Art O’Briain om den irske fiddler Martin Hayes

Denne film er en musikalsk rejse ind i den musikalske verden og hjertet af en af Irlands største performere. Her følger vi ham fra hans hjem i East Clare til performances i USA og Japan.
Dokumentarfilmen udforsker manden, hans musik og hans idéer om balancegangen mellem det gamle og det nye i traditionel irsk musik.
Instruktøren Art Ó Briain har formået at skabe en udtryksfuld og smuk film, der i fantastiske billeder af den irske natur giver et enestående billede af en fascinerende person og hans mesterlige violinspil.

Filmen er vel nok den smukkeste blanding af Irlands natur og vidunderlig violinmusik, vi længe har set.

Varighed 77 min. Fri Entré
Lørdag d. 3. november kl. 14.00

 

Filmene præsenteres i samarbejde med: