Artists 2019

Eleanor Shanley & The Sentimentals

Fredag aften præsenteres publikum ikke bare for en af Irlands populæreste sangerinder, nemlig den charmerende Eleanor Shanley, men også for en helt ny konstellation. For som backingband har hun danske The Sentimentals med MC Hansen i spidsen. MC Hansen fik sidste år Danish Music Award Folk som årets sangskriver, og han og bandets øvrige to musikere, Jacob Chano og Nicolai Wolf, har samarbejdet på denne måde med adskillige andre udenlandske navne.

Eleanor Shanley har turneret herhjemme mange gange og er elsket af et stort dansk publikum. Også på hjemmebanen i Irland er hun højt skattet for sin smukke stemme og stærke sceneudstråling, og hendes alsidige repertoire består af både den traditionelle og nutidige folkemusik. Hendes karriere begyndte som sangerinde i det berømte irske band De Danann i 1990. Få år efter trådte hun ud som solist, og siden har det kørt på skinner. I 2015 modtog hun Den Danske Folkemusikpris, som uddeles på Skagen Festival, hvor hun ofte har stået på scenen. Næste år kan hun fejre 30 års jubilæum.

The Early House

Fredagens koncert indleder duoen The Early House aftenen, og de skal nok give festivalen noget af en kickstart på henholdsvis violin og mundharmonika. De to kan i den grad deres kram. Fiddler Paddy Lawless er fra Dublin, hvor han lærte sine færdigheder i session-miljøet. Han er en populær violinist og ses i flere bandkonstellationer på den irske musikscene i Sverige og Danmark. Joel Andersson er svensk og har spillet mundharpe, siden han var to – og blev professionel som 13-årig! Han har fået fine placeringer i prestigiøse konkurrencer som Fleadh Cheoilnah Eiréann og vundet 1. Plads i World Harmonica Festival i Tyskland. Hans debutalbum hedder The Irish Harmonica.  

Alan Burke

Alan Burk - Copenhagen Irish Festival 9. november 2019

Lørdagens dobbeltkoncert står på ingen måde tilbage for fredagens, for både sanger og guitarist Alan Burke og sangerinden Diane Nu Chanainn er noget ganske særligt. Alan Burke har en stærk og unik tilstedeværelse på en scene og er en fremragende solist.  Han regnes for en af sin generations bedste folkesangere, hvad enten han synger traditionelle, nutidige eller egne numre. De kan være både på engelsk eller irsk, altid sunget med overbevisning og stort nærvær. Alan Burke begyndte egentlig som trommeslager, men fra engang i 1980’erne blev han sanger og guitarist i bandet Afterhours og siden flere andre bands, bl.a. Rambling Boys of Pleasure. Hans sang kan være både kraftfuld og følsom ledsaget af hans unikt energiske guitarspil.

Diane Ní Chanainn

Diane Ni Chanainn vil, med sin sang på det gæliske sprog, være Copenhagen Irish Festival 2019s smukke finale-act.  Hun er fra Donegal Gaeltacht, et af de få steder, der tales gælisk/irsk, og fra en familie, hvor alle fire bedsteforældre var musikere og sangere. For hende er det bare en naturlighed, at føre traditionen videre. Talentet ”har hun jo bare”. Det kan man også høre på hendes debutalbum fra sidste år, Idir Mhuiragus Sliabh. Her har hun taget af fortidens musikalske rigdomme og traditioner og gjort dem væsentlige for nutidens lyttere. Sange fra hjemegnen, som aldrig har været indspillet før. En række dygtige, kendte musikere medvirker, ligesom Diane Ni Chanainn til koncerten på Copenhagen Irish Festival ledsages af violinist Theresa Kavanagh og Manus Lunny, guitar/bouzouki. De er også begge fra Co. Donegal. Lunny er medlem af det skotske band Capercaillie.

Assemble Theatre Collective

Assemble is a collective of creative contributors from all around the world. Through our unique approaches to theatre-making, we create dynamic and experiential performances that explore the pressing issues of our time. We create experiences that stay with the audience long after they have left the theatre, opening up new conversations and contemplations in the everyday.

Team


Iven Gilmore – Actor
Constantin Gindele – Production development
Carol Hayes – Production development and director
Rachel Kador – Vocal coach and PR
Irina Nica – Set design
Carlos Perez – Sound Design
Lakeisha Salto and Alun Thomas – Stage management