Artists 2016


MICHAEL MCGOLDRICK & DEZI DONELLY – fredag 4/11

hqdefaultMichael McGoldricks karriere som stiftende medlem af Toss The Feathers, Flook, Lúnasa, At First Light og Capercaillie vidner i sig selv om hans store musikalitet og drivkraft. På det seneste har han på fløjte og uillean pipes også turnerede med den store stjerne Mark Knopfler. Han er en moderne fløjtespiller, der er en af de største innovative udøvere af den irske traditionelle musikstil.  I 1994 blev han tildelt BBC Young Tradition Award, og i 2001 fik han ”Instrumentalist of the Year” prisen BBC Radio 2 Folk Awards. Her på Copenhagen Irish Festival er han i følgeskab af violinist Dezi Donnelly, mange gange vinder af All-Ireland Championships.

Dezi ‘Fiddle on Fire’ Donnelly fra Manchester er et af de stiftende medlemmer af den legendariske Celtic Rock Band ‘Toss The Feathers ” og samarbejder også ofte med Sharon Shannon. Han har fra en helt ung alder gjort stort indtryk på den irske traditionelle musikscene og vundet talrige mesterskaber og stor anerkendelse for sit naturlige talent og indlevelse i musikken. Dezis musikalske overskud, fyrighed og energi spiller formidabelt sammen med McGoldrick og han har også medvirket på flere af sidstnævntes album bl.a. Fused, Wired og senest Aurora.

Michael McGoldrick

dezidonnelly.com

 

NIAMH PARSONS & GRAHAM DUNNE – fredag 4/11

13139201_10154256705947859_6824775031243799811_nSangerinden Niamh Parsons  er med sin karakteristiske stemme blevet sammenlignet Dolores Keane, June Tabor og Sandy Denny. Den store skotske balladeer Archie Fisher sagde om Niamh ” a songstress like her comes along once or twice in a generation.”

Niamh har indspillet seks studiealbum og en live-album til dato. Der vidner hendes store repertoire indenfor den irske sangskat. I de sidste 9 år har Niamh spillet i en duet med guitaristen Graham Dunne.  Der er et særligt åndeligt bånd mellem Niamh og Graham når de er på scenen, som giver sangene og musikken et helt særligt nærvær og udtryk.

Gennem hele sin karriere har Niamh arbejdet med en bred vifte af kunstnere, og har optrådt på næsten alle prestigefyldte folkfestivaller på begge sider af Atlanten. Hun kendes blandt andet som tidligere sanger i Arcady.

niamhparsons.com

CONNLA  – lørdag 5/11

Connla - Copenhagen Irish Festival 2016Connla er et spændende nyt band med stærke rødder i den traditionelle irske musik, men med musikalske påvirkninger fra hele verden. Deres følsomme og innovative arrangementer af traditionelle og moderne folkesange og melodier har givet dem velfortjent ros i hele folkemusik miljøet.

Gruppen medlemmer, der kommer fra byerne Armagh og Derry, mødte hinanden på musikstudiet ved University of Ulster. Bandet består af Ciara McCafferty (vokal), Ciaran Carlin (fløjter) og Paul Starrett (guitar) der er kendte ansigter på den lokale musikscene, samt Armagh søskendeparret Emer og Conor Mallon på harpe og uilleann pipes (irsk sækkepipe).
Irish Music Magazine skriver om bandet: “Consider this your early warning system….there is something serious on the
horizon and that creative storm is Connla ”.

connlamusic.com

 

TOMMY SANDS  – lørdag 5/11
Tommy Sands - Copenhagen Irish Festival 2016

Tommy Sands, County Downs sanger, sangskriver og socialaktivist, har opnået noget i retning af legendestatus i sin egen levetid. Fra de banebrydende turnéer med den meget populære Sands Family, til at spille på steder som Carnegie Hall og Moskvas olympiske stadion, er han blevet en af ​​Irlands stærkeste sangskrivere og en kunstner der formår at tryllebinde sit publikum med historiefortælling og sang.
Tommy Sands drømmer om en irsk ø i fred med sig selv og i hans arbejde rundt om i verden taler han om vores fælles arv, og om ved hjælp af musik at bygge bro mellem kulturelle forskelle. På den måde deler han en vision med sangskrivere, der har talt for social forandring som Phil Ochs, Joan Baez, og hans nære ven, nu afdøde Pete Seeger.

tommysands.com